SADRŽAJ
VEB PRIJATELJI

 

 

The Story of Native Americans

 


 
KNJIGE
Na duhovit, često samoironičan način, autor je uspeo da kreira vrlo zanimljiv i intrigantan tekst, koji je istovremeno po svojoj strukturi veoma slojevit i metaforičan. Koristeći se sadržajnim, naturalističkim hemingvejskim stilom, obogaćenim modernim beogradskim žargonom, svojom neposrednošću i životnošću osvaja čitaoca. Jedno je sigurno, knjiga će vas nasmejati, ali i promeniti ugao gledanja na svakodnevnicu.

Preko kilometar do dna / Zoran Danilović "Trivić",2006

I izdanje (Beograd : Rubikon)

284 str. ; 21 cm

Tiraž 1.000

 

 

 

Pre 500 godina jedna žena je osuđena i spaljena kao veštica. Pre nego što su je palamenovi progutali, proklela je celo selo. Ubrzo, u selu počinju da umiru domaće životinje, potom i ljudi. Selo počinje da nestaje. Mnogo godina kasnije, u rano praskozorje, u zabačeno selo dalekog severa Namibije, upada grupa nagih ratnika naoružanih kopljima. Samo jedan mali dečak je preživeo masakr. U drugoj deceniji XXI veka,na obali močvare Kongari, u Američkoj državi Južna Karolina, u kolima su nadjena tela tinejdžerskog para, ali ne i njihove glave. Ejtana je roman koji povezuje sve ove događaje i bitku između dobra i zla, koja se vodi vekovima. Proćićete kroz zastrašujuće hodnike vremena i doći do sasvim neočekivanog kraja.

Ejtana / Zoran Danilović

I izdanje

"Admiral Books" Beograd,2009

378 str. ; 21 cm

Tiraž 500

 

 

 

Roman koji opisuje stvarne događaje u životu Jovana, diplomiranog geologa iz Beograda, koji je početkom devedesetih godina prošlog veka otišao u Južnoafričku republiku u potrazi za boljim životom. Kako vreme prolazi, menjaju se njegovi stavovi o životu i počinju bolne, ali i komične promene. Ovaj roman opisuje urbanu i divlju Afriku na realan i surov način, bez ulepšavanja i patetike, i tera čitaoca da sa Jovanom idu do samog kraja.

Deo Afričkog neba / Zoran Danilović

I izdanje

"Beobook", 2011 (Beograd: B&S)

443 str. ; 21 cm

Tiraž 500

 

 

 

U PRIPREMI

 

Sve ili Ništa /

Zoran Danilović

 

 

 

 

 

 

Svi materijali su vlasništvo Zorana Danilovića © 2013 / Sva prava zadržana // All content Copyright Zoran Danilovic © 2013 / All rights reserved